Op zoek naar energie-efficiënte oplossingen voor op kantoor? Bekijk de uiteenlopende mogelijkheden met raamdecoratie! Gemetalliseerde rolgordijnen zijn een uitstekende keuze om de energie-efficiëntie in een pand te verbeteren, warmte wering tegen te gaan en te zorgen voor een optimale lichtregeling. Benieuwd naar meer? In dit artikel lichten onze professionals alles toe.

Wat zijn gemetalliseerde rolgordijnen?

Gemetalliseerde rolgordijnen zijn een perfecte keuze op het moment dat u wenst om het comfort en de energie-efficiëntie van een ruimte te verbeteren. Dit type rolgordijn is voorzien van een coating aan de buitenkant van het doek, waardoor de stof meer reflecterend wordt. Dit zogenoemde reflecterende vermogen zorgt ervoor dat zowel het licht als de warmte veel effectiever wordt teruggekaatst. Hierdoor blijft de kantoorruimte veel koeler, wat vooral nuttig is tijdens de warme zomermaanden! Tegelijkertijd helpen gemetalliseerde rolgordijnen ook om een fijne lichtinval in de ruimte te realiseren.

Voordelen van gemetalliseerde rolgordijnen voor kantoor

Het gebruik van gemetalliseerde rolgordijnen in kantoorruimtes biedt ontzettend veel verschillende voordelen aan! Onderstaand vertellen we meer over deze voordelen.

warmtewering

Eén van de bekendste en belangrijkste voordelen van gemetalliseerde rolgordijnen is het feit dat dit type raamdecoratie in staat is om warmte te weren. De coating aan de buitenkant van het doek maakt het namelijk mogelijk om een deel van de zonnestraling terug te kaatsen. Hierdoor wordt het eenvoudig om de kantoorruimte koel te houden in warme zomermaanden. Bovendien zorgt dit ervoor dat de airconditioning in mindere mate gebruikt wordt. Dit bespaart energie én kosten!

Verbeterde energie-efficiëntie

Naast warmtewerende eigenschappen, dragen dit type rolgordijnen ook bij aan een verbeterde energie-efficiëntie op kantoor. Dit komt doordat de warmte-instraling wordt verminderd, waardoor de temperatuur in het pand veel stabieler is. Hierdoor wordt verwarming, airconditioning of ventilatie minder belast waardoor het energieverbruik opnieuw aanzienlijk wordt verlaagd. Dit scheelt niet alleen in kosten, maar is ook goed voor het milieu!

Perfecte lichtregulering

Bovendien zijn gemetalliseerde rolgordijnen ideaal om het licht in een kantoor te reguleren. Het reflecterende doek zorgt ervoor dat het binnenkomende zonlicht wordt verminderd, waardoor er een comfortabele werkruimte wordt gecreëerd. Dit is vooral nuttig in kantooromgevingen waar veel computers staan.

Duurzaam en onderhoudsgemak

Daarnaast zijn gemetalliseerde rolgordijnen duurzaam én ontzettend eenvoudig te onderhouden. De reflecterende laag zorgt er namelijk voor dat de stof volledig beschermd is tegen UV-schade, waardoor de levensduur van de gordijnen behoorlijk wordt verlengd. Daarnaast zijn de rolgordijnen makkelijk schoon te houden, omdat de coating vuil en stof afstoot. Door regelmatig een doekje over de rolgordijnen te halen, is de raamdecoratie snel en eenvoudig schoon te houden.

Assortiment gemetalliseerde raamdecoratie van M+N Projecten

Naast gemetalliseerde rolgordijnen zijn er nog meer soorten raamdecoratie die beschikken over een reflecterende coating! Zo heeft u bij M+N Projecten de keuze uit verschillende gordijnen en plissés. Door de reflecterende stof zijn onze gemetalliseerde producten in dezelfde grijze kleur beschikbaar. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat het reflecterende vermogen op verschillende stoffen kan verschillen. Dit is afhankelijk van het type raamdecoratie dat u kiest. Onze verkoopadviseurs denken altijd mee met de mogelijkheden en tonen u in detail welke keuzes u heeft binnen ons brede aanbod.

Nog vragen over gemetalliseerde rolgordijnen? We staan voor u klaar

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze gemetalliseerde raamdecoratie? Wacht dan niet langer en laat het ons weten! Het team van M+N Projecten heeft jarenlange ervaring en kennis van verschillende branches. Op deze manier zijn we in staat om u altijd te voorzien van een oplossing die aansluit bij uw situatie, wensen en budget. Wilt u in contact komen met ons? U kunt ons iedere werkdag bereiken via de telefoon 088 700 7600 of per mail info@mnprojecten.nl. Voor algemene vragen kunt u het contactformulier op onze website invullen.