LEED-certificering Zonwering

Vastgoed met een duurzaam certificaat

Bij M+N Projecten is duurzaamheid een belangrijk aspect van de kwaliteit van onze zonwering. We vinden het niet alleen belangrijk om een oplossing te bieden die lang meegaat, maar ook om raamdecoratie te realiseren die geen belasting op het milieu geeft, of slechte invloed heeft op de gezondheid van uw medewerkers. Om deze redenen zijn we constant bezig met ontwikkeling en innovatie op het gebied van duurzaamheid. We kijken naar de ontwikkeling van onze producten en zijn altijd op zoek naar duurzame alternatieven. Daarnaast gaan we actief op onderzoek uit naar belangrijke certificeringen die duurzaamheid benadrukken. Eén van die certificeringen waar wij met trots aan bijdragen is de LEED-certificering.

Van duurzaam tot zeer duurzaam

De LEED-certificering, wat staat voor ‘Leadership in Energy and Environmental Design’, is afgeleid van het Amerikaanse alternatief voor BREAAM en is de meest gebruikte duurzaamheidstool in de Verenigde Staten.

 

De LEED-certificering maakt gebruik van een scoresysteem aan de hand van een checklist. Deze checklist kent 110 duurzaamheidseisen waar credits op te behalen zijn. Hoe meer credits een vastgoedobject behaald, hoe hoger de LEED-score. En logischerwijs: hoe duurzamer het pand.

Van ontwerp tot uitvoering

Het vastgoedobject krijgt aan de hand van haar score een certificaat. Dit gaat van Certified tot Silver, Gold en Platinum. Oftewel: van duurzaam tot duurzamer.

M+N projecten kan met haar bewuste raamdecoratie bijdragen aan een duurzame LEED-certificering. LEED wordt namelijk ook beoordeeld op:

 

  • Transformatie van bestaande gebouwen
  • Materiaalselectie
  • Kwaliteit van de binnenomgeving
  • Innovatie en ontwerp
     

Met onze visie op duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten hebben wij een geheel nieuwe generatie binnenzonweringsdoeken op de markt gebracht onder de naam REVOLUTION®. Deze unieke productlijn bestaat voor 100% uit plantaardige grondstoffen én wordt ontwikkeld in een duurzaam productieproces. Met trots mogen we daar ook bij vermelden dat dit product al sinds 2014 beloond is met een Cradle to Cradle™ Certified Gold certificaat en dat het een Platinum Material Health certificaat draagt.

Van ontwerp tot uitvoering

Wij zetten onze jarenlange ervaring graag in om u te adviseren en te ontzorgen op het gebied van raamdecoratie. Van eerste advies tot productie, montage en onderhoud en reiniging: wij nemen het graag voor u uit handen. Dit hele proces hebben wij in eigen handen, zodat we garant staan voor de kwaliteit van onze producten en medewerkers.

Wilt u uw vastgoedobject laten voorzien van een LEED-certificering, en heeft u de wens om raamdecoratie hier een belangrijke rol in te laten spelen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan voor u klaar.