Tegenwoordig is duurzaamheid steeds belangrijker, ook op kantoor! Daarom draagt ook het type raamdecoratie bij aan de duurzaamheid van een bedrijfspand. Met deze raambekleding draagt u niet alleen een steentje bij aan een beter milieu, maar profiteert u ook van energiebesparing en een verbeterde luchtkwaliteit. Benieuwd hoe dit precies zit? We leggen het in dit artikel uit.

Energie efficiënte oplossing

Met behulp van duurzame raambekleding is het eenvoudig om de temperatuur op kantoor te regelen. Doordat materialen zoals gerecyclede polyester of natuurlijke vezels isolerende eigenschappen hebben, wordt de warmte in de winter vastgehouden en in de zomer juist buiten gehouden. Doordat de raamdecoratie ervoor zorgt dat de temperatuur comfortabel is in het kantoor, is een verwarming of airconditioning in veel mindere mate nodig. Dit kan het energieverbruik op kantoor aanzienlijk verminderen! Daarnaast is er ook sprake van minder CO2-uitstoot van het bedrijfspand.

Milieuvriendelijke materialen in raamdecoratie

Duurzame raamdecoratie wordt gemaakt van verschillende gerecyclede stoffen. De productie van deze stoffen wordt gedaan zonder schadelijke chemicaliën, waardoor er geen sprake is van impact op het milieu. Bovendien hebben veel duurzame producten certificeringen, zoals Cradle to Cradle – die garanderen dat stoffen milieuvriendelijk zijn. Ook de WELL certificering is een belangrijk citaat die aantoont hoe het binnenklimaat van een gebouw eruit ziet en welke invloed dit heeft op het welzijn van gebruikers in de ruimte. Door bewust te kiezen voor duurzame raambekleding, wordt de circulaire economie ondersteund.

Betere luchtkwaliteit

Misschien niet het eerste waar aan gedacht wordt, maar door duurzame raamdecoratie wordt de luchtkwaliteit behouden. Doordat traditionele raamdecoraties chemicaliën kunnen bevatten, kan dit de luchtkwaliteit in een ruimte negatief beïnvloeden. Om die reden is duurzame raambekleding een échte uitkomst om een gezonde werkomgeving te realiseren. Vooral in kantoren is dit van belang, omdat een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot hoofdpijn of zelfs allergieën.

Lichtinval en comfortabele omgeving

Daarnaast is raambekleding onmisbaar om het natuurlijke daglicht in kantoren te reguleren. Kies voor lichtdoorlatende of reflecterende stoffen om de schittering vanaf buiten tegen te gaan en een fijne sfeer op de werkvloer te creëren. Dit draagt bij aan het comfort van de omgeving en zorgt er tegelijkertijd voor dat werknemers geen last hebben van vermoeide ogen door fel zonlicht. Door de natuurlijke lichtinval zal raamdecoratie het kantoor er een stuk aantrekkelijker uitzien én dat draagt ook nog eens bij aan de productiviteit van medewerkers.

Duurzame raamdecoratie van M+N Projecten

Bij M+N Projecten vinden we duurzaamheid ontzettend belangrijk. Daarom bieden we uiteenlopende raamdecoratie aan met de juiste duurzame certificeringen. Zo vindt u in ons assortiment rolgordijnen, verticale lamellen en paneelgordijnen van stoffen die cradle-to-cradle gecertificeerd zijn of welke voldoen aan de well-certificering. Daarnaast zijn we continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en lanceren we binnenkort zelfs raambekleding van een nieuwe stof die is voortgekomen uit gerecyclede petflessen! Op deze wijze blijven we vernieuwen en dragen we een steentje bij aan een beter milieu in Nederland.

Meer weten over onze duurzame producten? Ons team staat voor u klaar

Bent u enthousiast geworden over onze duurzame raamdecoratie producten of wilt u een kijkje nemen tussen ons aanbod? We horen het graag! De professionals van M+N Projecten voorzien u van een passend advies dat aansluit bij uw persoonlijke situatie. We zijn iedere werkdag van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via ons mailadres info@mnprojecten.nl of via de telefoon 088 700 7600. Voor algemene vragen kunt u altijd het contactformulier op onze website invullen. We proberen altijd binnen 2 werkdagen te reageren op uw vragen of opmerkingen. We horen graag van u.