Een duurzaam kantoor is tegenwoordig een échte must! Benieuwd welke duurzame trends in raamdecoratie dit jaar centraal staan? In dit artikel lichten we vier belangrijke trends uit, waarbij onze professionals nauwkeurig uitleggen waarom dit zo belangrijk is voor kantoorpanden.

Gebruik van gerecyclede materialen

Het gebruiken van gerecyclede materialen in raambekleding is dit jaar een duidelijke trend geworden! Hierbij kunt u denken aan materialen zoals gerecyclede textielvezels en PET-flessen. Deze materialen zijn voornamelijk populair vanwege de milieuvoordelen en esthetische kwaliteiten. M+N Projecten ontwikkelt met behulp van innovatieve technieken stijlvolle raambekleding die niet alleen functioneel is, maar ook milieuvriendelijk! Zo profiteren onze klanten van een stijlvol product dat tegelijkertijd bijdraagt aan het creëren van een milieuvriendelijke omgeving.

Selecteren van natuurlijke stoffen

Een andere trend in 2024 is het gebruik van natuurlijke of biologisch afbreekbare stoffen in raamdecoratie. Materialen als bamboe, organisch katoen en linnen worden steeds vaker gebruikt voor raambekleding in kantoorpanden. De stoffen worden over het algemeen gekozen vanwege hun milieuvriendelijke eigenschappen en daarbij de esthetische aantrekkingskracht. Doordat de materialen volledig duurzaam zijn geteeld, zonder gebruik van chemicaliën, is het een volledig biologisch afbreekbaar product. Dit betekent dat raambekleding dat ontworpen is met natuurlijke stoffen, ook na verloop van tijd geen blijvende impact hebben op het milieu.

Energie-efficiënte oplossingen voor kantoor

Iedere ondernemer is op zoek naar energie-efficiënte oplossingen voor kantoor! En raambekleding speelt hier een ontzettend belangrijke rol in. We zien dan ook dat er dit jaar nog meer vraag is naar raambekleding die ondersteunt bij temperatuurregulatie. Hierbij kunt u denken aan zonwerende jaloezieën of thermische gordijnen. Dit type raamdecoratie is dan ook speciaal ontworpen om warmteverlies in de winter te verminderen en tegelijkertijd warmteopbouw in de zomer te voorkomen. Hierdoor neemt de behoefte aan een verwarming en airconditioning af op kantoor.

Slimme raamdecoratie

Dit is misschien wel de meest populaire keuze binnen het assortiment van M+N Projecten; de slimme raamdecoratie. De slimme raamdecoratie in ons assortiment beschikt over sensoren die licht- en temperatuurcondities continu monitoren. Wanneer er een verandering optreedt in licht en temperatuur, wordt hierop ingespeeld. Zo gaat de zonwering bijvoorbeeld automatisch naar beneden op het moment dat de felle zon door de ramen in het kantoor schijnt. Dit biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing en comfort van alle medewerkers in de ruimte. Een bijkomend voordeel is ook dat deze raamdecoratie geïntegreerd kan worden met smart home-technologieën. Hierdoor wordt het mogelijk om de raamdecoratie te koppelen aan het systeem op kantoor, vaak in de vorm van een tablet waar alle medewerkers bij kunnen. Zo is het mogelijk om gezamenlijk in te stellen dat de zonwering zakt op het moment dat het kantoor warmer is dan een bepaald aantal graden. Dit kunt u dus volledig zelf instellen!

Nog vragen over duurzame trends of over onze producten? Laat het weten

Wilt u meer weten over de duurzame trends van 2024 of heeft u nog aanvullende vragen? Het team van M+N Projecten helpt u graag verder! We brengen graag uw situatie in kaart en kijken op basis daarvan welke mogelijkheden er zijn. We voorzien u van een passend advies en laten de keuze volledig bij u. Met onze deskundige medewerkers zijn we actief in uiteenlopende branches, waardoor we u altijd een oplossing op maat kunnen aanbieden. Meer weten? We zijn iedere werkdag van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via ons telefoonnummer 088 700 7600 of via ons mailadres info@mnprojecten.nl. Daarnaast kunt u ook altijd het contactformulier op onze website invullen. We horen het graag!